Kun perheen vuorovaikutus haastaa tai kun jonkun perheenjäsenen tilanne kuormittaa koko perhettä, kannattaa hakeutua perheterapiaan.
Perheterapia auttaa perheen kriiseihin liittyvissä tilanteissa sekä monissa vanhemmuuteen, lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä ongelmissa. Tarkastelun kohteena ovat perheen sisäinen vuorovaikutus sekä yksittäisen perheenjäsenen häiriö tai niiden aiheuttama haitta.
Terapiaan voi tulla joko koko perhe tai perheenjäseniä voidaan tavata eri kokoonpanoilla. Tapaamiset kestävät yleensä 1-2 tuntia, ja koko prosessi kestää yleensä 1-3 vuotta. Joskus perheen kuormittavaan tilanteeseen sopii lyhyempi interventio.
Tapaamisten tiheys ja yksittäisten tapaamisten kesto vaihtelevat tilanteen mukaan. Jos kyseessä on kriisitilanne, perhettä tai perheenjäsentä tavataan viikoittain. Yleensä tapaamistiheys on 1-2 kertaa kuukaudessa. Vastaanottokäyntien lisäksi voin tehdä kotikäyntejä, joista sovitaan erikseen.
Vanhemmat saavat usein vanhempien ohjausta silloin, kun lapsi sairastaa ja käy omassa psykoterapiassa. Ohjauskäynnit ovat pääasiassa keskusteluapua, joka tukee ja voimaannuttaa vanhemmuutta. Tavoitteena on, että vanhemmat pohtivat omia tunteitaan, ajatuksiaan ja toimintamallejaan liittyen omaan vanhemmuuteen.
Tarjoan uusperheneuvontaa ja autan tunnistamaan erilaisia uusperheen kehitysvaiheita, haasteita, tunteita ja tunnelmia.
Uusperheen haasteita voivat olla esimerkiksi:
Haluatko lisätietoa?